Лікарі розповіли, чому не варто ковтати морську воду

Спека сприяє поширенню інфекції

Морська вода часто стає розсадником мікроорганізмів, які викликають типове морське захворювання — ротавірусний гастроентерит. Тому наковтатися морської води під час купання не тільки неприємно, а ще й небезпечно.

Отже, морська вода має досить велику кількість бактерій, вірусів та іншої мікроскопічної живності всіх мастей. Зараження відбувається, коли ви ковтаєте морську воду. Мікроб дрімає в організмі людини деякий час (1-3 дні) і тільки потім починає діяти, пише tengrinews.

До того ж зараз дуже змінився клімат, літо стало дуже жарким. Спека провокує поширення інфекції. Зараз їх дуже багато у воді. Лікарі чітко бачать, як кількість пацієнтів з кишковими інфекціями, коли на вулиці спекотно, і як ця кількість зменшується при похолоданні.

До температури 24 градуси за Цельсієм мікроби не надто активно розмножуються, тому концентрація їх невелика і не особливо небезпечна для здоров'я. Але, наковтавшись теплої, наприклад, єгипетської водички, ви маєте всі шанси провести залишок відпустки у боротьбі з діареєю.

Нагадаємо, відпочивальників у курортному містечку Бердянськ просять деякий час утриматися від купання на пляжах у зв'язку з виявленою інфекцією, передає РБК-Україна, посилаючись на пресцентр ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області. Як виявилося, під час проведення певних лабораторних досліджень у пробах води в Бердянську знайшли високу концентрацію збудників інфекційних хвороб. У зв'язку з цим відпочивальників курорту попросили поки утриматися від купання в морі.

Спеціалісти заявляють, що нехтування правилами безпеки в цій ситуації може призвести до виникнення і поширенню різних інфекційних хвороб як серед городян, так і серед приїжджих туристів.