Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповів, як вплине на людину сонячне затемнення сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, як вплине на людину сонячне затемнення сьогодні

Повне сонячне затемнення відбувається, коли Місяць повністю блокує Сонце

14 грудня 2020, 13:18 comments1055
Поділіться публікацією:

Сьогодні останнє сонячне затемнення у 2020 році. Воно буде повним і станеться о 18:13 за київським часом. І хоча в нашій країні це унікальне явище побачити не вдасться, воно здійснить важливий вплив на кожного з нас. Спостерігати за затемненням можна на сайті НАСА в прямій трансляції.

Лікар розповів, як вплине на людину сонячне затемнення сьогодні

"Швидко рухається тінь Місяця досягає берега в Чилі, на південь від Сантьяго, а потім перетинає Аргентину", — сказав індійський астрофізик Ніл де Грасс Тайсон. Як зазначив фахівець, точка найбільшого затемнення відбудеться у 29 км на північний захід від Сьєрра-Колорада в Аргентині. Сьогоднішнє сонячне затемнення відбудеться відразу після іншої незвичайної космічної події — вчорашнього зорепаду.

Повне сонячне затемнення відбувається, коли Місяць повністю блокує Сонце, а частковим називають затемнення, при якому Місяць покриває тільки частину Сонця. Наступного року відбудуться два сонячних затемнення. Перше в середині року, 10 червня, а друге — 4 грудня. Сонячне затемнення в червні наступного року буде кільцевим.

Як впливає на людину сонячне затемнення

Сонячне затемнення впливає на самопочуття, але його вплив залежить від стану конкретної людини. Про це розповідає доцент кафедри психіатрії та сексології Національного медичного університету, кандидат медичних наук Георгій Селюков.

"На нас впливає багато чинників — молодик, повний місяць, сонячне затемнення. Всі події, що відбуваються навколо нас, впливають на нас. Але вплив їх різний. Крім того, у різних людей різна чутливість", — зазначив лікар і нагадав, що люди можуть бути в різних психоемоційних і фізичних станах — це може бути перевтома або захворювання, тому людина легше реагує на певні чинники.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про 12 причини, які переконають вашого начальника дозволити пити на роботі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини