Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвав вітаміни, які збережуть здоров'я ваших очей
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав вітаміни, які збережуть здоров'я ваших очей

Експерт упевнений в тому, що дуже важливо підтримувати баланс вітамінів для здоров'я очей

20 жовтня 2020, 17:05
Поділіться публікацією:

Для здоров'я очей необхідно вживати в достатній кількості вітаміни А, В, С і Е. Про це заявив лікар-офтальмолог Гунір Дж. Гарг, передає видання newsyou.

Лікар назвав вітаміни, які збережуть здоров'я ваших очей

Вітаміни, які збережуть здоров'я ваших очей. Фото: unsplash

Спеціаліст розповідає, що якщо не дбати про свої очі зазделегідь, то можна зіткнутися з небезпечними захворюваннями. Всім нам добре відомо, що морква дуже корисна для очей. А все тому, що в ній міститься багато вітаміну А, який корисний не тільки для рогівки, а й для сітківки. Також він додав, що знайти цей вітамін можна в гарбузі, сирі, яйцях і бататі.

А ось такі вітаміни як В6 і В12 підтримують здоровий стан очей, а також запобігають віковій дегенерації жовтих плям. Дефіцит же цих вітамінів призводить до проблем із зоровим нервом, зниження зору і появи сліпих плям. Отримати необхідний елемент можна з арахісу, курячого м'яса і соєвих бобів.

Вітаміни С і Е — це сильні антиоксиданти, які є потужним засобом проти катаракти. У солодкому перці, полуниці, апельсинах і брокколі міститься багато вітаміну С, поділився експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зупинити погіршення зору. Проблеми із зором можуть передаватися у спадок, але швидше за все, справа в регулярній роботі з комп'ютером, переглядом телевізора і постійним клацанням смартфона перед сном. Всі ці фактори впливають на здоров'я наших очей, і не завжди в кращу сторону. Сергій Чуб, який працює офтальмологом в клініці мікрохірургії ока, розповів, як можна зупинити погіршення зору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини