Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвав категорію людей, у яких коронавірус може викликати порушення психіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав категорію людей, у яких коронавірус може викликати порушення психіки

Він також назвав причини, через які у людей може погіршитися психічне здоров'я

8 грудня 2020, 22:02
Поділіться публікацією:

COVID-19 може негативно позначитись на психіці людей. Таку заяву зробив завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко. Він розмістив відповідну публікацію на своїй сторінці в Facebook.

Лікар назвав категорію людей, у яких коронавірус може викликати порушення психіки

Лікар розповів про порушення психіки у людей. Фото: unsplash

Але мова йде тільки про тих людей, у яких раніше були психічні розлади.

"Окремо хотів би сказати про порушення психіки у хворих COVID-19. Виникає, як правило у хворих, які вже мають фонові психічні розлади. Гіпоксія головного мозку, тривале безсоння і психоемоційний стрес пацієнта, протягом тривалого часу знаходження у важкому стані, незважаючи на свої і чужі страждання, та ще й в повній ізоляції від рідних — все це робить свою негативну справу", — повідомив фахівець.

Також Яковенко додав, що категорія таких людей здатна до суїциду. За словами лікаря, є пацієнти які лікуються, щоб скоріше видужати і повернутися до нормального життя. А є ті, хто хоче, щоб всі страждання швидше закінчилися.

"Хтось в стані психотичного розладу несвідомо завдає собі шкоди (зриває кисневу маску, зриває крапельниці з ліками, відмовляється від лікування), у когось, на жаль, простежується суїцидальна поведінка. Слідкуйте за психічним станом своїх пацієнтів, кличте на допомогу психіатра, щоб попередити біду! Надалі таким хворим потрібна тривала психологічна реабілітація та тепла опіка з боку рідних", — резюмував експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, коли чекати спад коронавірусу в Україні. Сплеск Covid-19 очікується після завершення новорічних свят, а ось спаду раніше лютого чекати не варто. Тільки на початку наступного року кількість хворих коронавірусом почне скорочуватися. Про це заявив лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський в своєму інтерв'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини