Лікар назвала п'ять кроків до здоров'я щитовидної залози

На здоров'я щитовидної залози впливає харчування

Щитовидна залоза хоч і маленький, але дуже важливий орган в людському організмі. Вона відповідає за вироблення і синтез гормонів, тому її потрібно берегти. Лікар-натуропат Ксенія Машкіна на своїй сторінці в Instagram розповіла, які кроки потрібно зробити, щоб поліпшити роботу щитовидки.

Подбайте про надниркові залози

При патології щитовидної залози важлива підтримка наднирників. Буває так, що всі аналізи хороші, УЗД в нормі, а симптоми є. Тут і потрібна допомога наднирковим: контроль стресу, зміна реакції на стрес, повноцінний сон, правильний раціон і підтримка нутрицевтиків.

Приберіть цукор з раціону

Цукор очищений, промисловий, білий, у виробах з магазину - провокує та активно підтримує запалення в організмі, глікації, підгодовує патогенну флору. Пам'ятайте про прихований цукор.

Заповните необхідні дефіцити

Йод, селен, залізо, магній, цинк і всі вітаміни. Якщо раніше ніколи не приймали йод, то спочатку пару тижнів поприймайте магній і селен, і потім підключайте йод.

Глютен

Цей складний білок негативно впливає на роботу ЩЗ: заліплює стінки кишківника, викликає аутоімунні реакції. Постарайтеся мінімізувати глютен в організмі.

Хрестоцвіті

У хрестоцвітних овочах містяться гойтрогени - речовини, які погіршують поглинання йоду. Якщо у вас вже є якесь захворювання ЩЗ, то хрестоцвітних слід уникати до одужання. Виняток - свіжа броколі, приготована на пару.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички допоможуть поліпшити роботу щитовидки.