Лікар назвала найнебезпечніший вид перевтоми

Якщо вчасно не звернути на це увагу, то це може обернутися негативними наслідками для всього організму

Кваліфікований лікар-імунолог Євгенія Паршина поділилася, що проблема перевтоми в сучасному світі дуже актуальна. Це пов'язано з тим, що багатьом людям доводиться багато працювати. Крім цього, впливає на нашу стомлюваність і неякісне харчування, малорухливий спосіб життя. А якщо сюди ще додати постійний стрес і розумове напруження, то ось вам ідеальні фактори для розвитку хронічної втоми.

"Перевтома може бути вкрай небезпечною, так як стає причиною "розхитування" здоров'я і розбалансування всіх систем", - пояснює фахівець.

Вона додала, що існує розумова і фізична стомлюваність, з яких небезпечніша та, що не дає людині можливості "відпочивати мозком". Це призводить до постійної нервозності і напруги, що може негативно позначитися на якості сну або навіть викликати депресію.

"При фізичній перевтомі достатньо гарненько відпочити, наприклад виспатися. З розумовою все складніше, вона часто розвивається непомітно", - розповідає Паршина.

Експерт перелічила головні симптоми, які можуть свідчити про хронічну розумову перевтому: дратівливість і головний біль, порушений апетит (він може зникати, або, навпаки, стає гіпертрофованим), труднощі з засинанням, апатія і байдужість до речей, які раніше викликали інтерес, повільність.

Якщо ви помітили у себе подібні симптоми, то фахівець радить відразу ж звернутися за допомогою до лікаря. Це допоможе уникнути серйозніших проблем зі здоров'ям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, простий метод, який допоможе позбутися стресу.