Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвала найнебезпечніший вид перевтоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала найнебезпечніший вид перевтоми

Якщо вчасно не звернути на це увагу, то це може обернутися негативними наслідками для всього організму

24 листопада 2020, 17:31
Поділіться публікацією:

Кваліфікований лікар-імунолог Євгенія Паршина поділилася, що проблема перевтоми в сучасному світі дуже актуальна. Це пов'язано з тим, що багатьом людям доводиться багато працювати. Крім цього, впливає на нашу стомлюваність і неякісне харчування, малорухливий спосіб життя. А якщо сюди ще додати постійний стрес і розумове напруження, то ось вам ідеальні фактори для розвитку хронічної втоми.

Лікар назвала найнебезпечніший вид перевтоми

Чим загрожує сильна перевтома. Фото: unsplash

"Перевтома може бути вкрай небезпечною, так як стає причиною "розхитування" здоров'я і розбалансування всіх систем", — пояснює фахівець.

Вона додала, що існує розумова і фізична стомлюваність, з яких небезпечніша та, що не дає людині можливості "відпочивати мозком". Це призводить до постійної нервозності і напруги, що може негативно позначитися на якості сну або навіть викликати депресію.

"При фізичній перевтомі достатньо гарненько відпочити, наприклад виспатися. З розумовою все складніше, вона часто розвивається непомітно", — розповідає Паршина.

Експерт перелічила головні симптоми, які можуть свідчити про хронічну розумову перевтому: дратівливість і головний біль, порушений апетит (він може зникати, або, навпаки, стає гіпертрофованим), труднощі з засинанням, апатія і байдужість до речей, які раніше викликали інтерес, повільність.

Якщо ви помітили у себе подібні симптоми, то фахівець радить відразу ж звернутися за допомогою до лікаря. Це допоможе уникнути серйозніших проблем зі здоров'ям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, простий метод, який допоможе позбутися стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

24 листопада 2020, 17:47

Врач это недоумок который всё врёт. Само слово об этом говорит:В Р А Ч....


Новини