Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар-косметолог розповіла, чому засмага небезпечна для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар-косметолог розповіла, чому засмага небезпечна для здоров'я

Ультрафіолет збільшує ризик розвитку меланоми, базаліоми, плоскоклітинного раку шкіри

25 серпня 2020, 15:12
Поділіться публікацією:

Сонце — це джерело вітаміну D, а ще нашого гарного настрою. Але не потрібно забувати, що міра хороша в будь-якій справі. І загар — не виняток. Про те, як неправильна засмага може нашкодити нашій шкірі розповідає лікар-косметолог Анна Кравчук. Про це пише видання tsn.ua

Лікар-косметолог розповіла, чому засмага небезпечна для здоров'я

Чому засмагати шкідливо. Фото: rg

В процесі засмаги шкіра старіє. Це називається фотостарінням — бронзовий колір шкіри говорить про те, що це перша стадія фотопошкодження. Далі починає активно вироблятися меланін (порушення пігментації). А поява нових родимок після засмаги свідчить про скупчення меланоцитів і пігментних клітин.

Шкіра є захисним органом, а поява засмаги говорить про те, що меланін хоче убезпечити клітини від УФ-променів. Він здатний затримати майже 90 відсотків ультрафіолетового випромінювання, яке ми отримуємо. Помічником меланіну є уроканова кислота, яка виходить разом з потом. Ця кислота перетворює сонячне випромінювання в приємне тепло. Проте, ні меланін, ні уроканова кислота, ні інші допоміжні засоби не дають повного захисту.

Ефект фотопошкодження шкіри накопичувальний, ви не побачите його на наступний день. А з роками шкіра стає більш чутливою, тому зайва передбачливість в цьому питанні точно не завадить.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як поліпшити роботу мозку: лікар назвав простий спосіб



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини