6 заборон самолікування

Батьки - не медики, але багато мам і тат рішуче налаштовані з'ясувати багато про стан здоров'я своєї дитини самостійно, в обхід лікарям. Але доступні джерела порад - друзі, Інтернет, батьки - можуть не володіти надійною й актуальною інформацією.


Перестаньте читати в Інтернеті медичні поради

Коли ви нервуєте через виниклі симптоми у дитини, що ви робите в першу чергу? Ви звертаєтеся до "доктора" Google. І хоча деякі довірені сайти можуть мати корисну інформацію, як і раніше неможливо діагностувати дитину через Інтернет. Замість цього зверніться до лікаря.

Припиніть просити у лікаря виписати антибіотики

Бувають випадки, коли абсолютно необхідно давати антибіотики - це наявність бактеріальної інфекції, але у більшості пацієнтів захворювання є вірусними, а антибіотики віруси просто не лікують. Застуда і кашель не потребують антибіотиків - дітям просто потрібен час, щоб організм впорався із захворюванням.

Припиніть відмовлятися від щеплень і вимагати альтернативні схеми вакцинації

Дуже багато батьків сьогодні налякані вакцинами, але існують дуже переконливі докази того, що імунізація запобігає безлічам смертельних і виснажливих дитячих хвороб.

Обмежити час перед екраном

Давайте подивимося правді в очі: екрани є частиною нашого життя. Але навіть у цьому випадку все лікарі настійно рекомендують, щоб діти часто грали на відкритому повітрі, займалися фізичними вправами, брали участь у соціальному розвитку.

Припиніть звинувачувати холод в тому, що дитина застудилася

Це ще один міф, який ніколи не помре. Ваш малюк не простудиться, якщо не одягне куртку на 10-секундну прогулянку, щоб дійти до машини. Вірусні хвороби, такі як застуда, відбуваються через поширення мікробів - діти торкаються різних поверхонь, а потім торкаються очей, носа й рота.

Не дозволяйте малюкові пізно лягати спати

Ви можете помилково вважати, що пізнє вкладання гарантує міцний і тривалий сон, але такі дії можуть мати неприємні наслідки. Коли малюк не лягає спати вчасно, він перевтомлюється і йому потрібно більше часу, щоб заснути.