Комаровський розповів, коли зникнення нюху свідчить саме про коронавірус

За словами доктора, це один із найбільш характерних симптомів COVID-19

Якщо у вас зник нюх, але нежитю немає, то це говорить про вірогідність інфікування коронавірусом. Про це розповів Євген Комаровський.

Зникнення нюху вважають одним із найбільш характерним для COVID-19 симптомів. Комаровський каже, що зникнення нюху, а нерідко і смаку, дуже характерно для коронавірусу, причому за відсутності нежитю. Так, при грипі теж може зникнути нюх, але це трапляється через закладений ніс, набряк слизової та клітин, чутливих до запахів. Тоді як коронавірус безпосередньо вражає нервові клітини, які сприймають смак і запах.

За словами доктора, тест "Чим це пахне?" - набагато точніший, ніж будь-яка термометрія. Тому Комаровський пропонує, наприклад, відповідальним за проведення термометрії та допуску до роботи на своєму підприємстві, робити ще такий тест. Потріть ганчірку часником і запитуйте щоранку всіх, у кого підвищена температура, чим вона пахне. Лікар радить відправляти тих, хто не відчуває запах, додому.

Додамо, що після вилікування нюх відновиться за період від трьох тижнів до трьох місяців. Зазвичай негативних наслідків не настає.

Як повідомлялося, лікар розповів, чи можна перенести коронавірус і не дізнатися про це.