Головна Новини Здоров'я наше тіло Хурма небезпечна для діабетиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Хурма небезпечна для діабетиків

Хурма у багатьох відношеннях корисна для здоров'я, проте деяким людям слід або повністю утриматися від її вживання, або значно його обмежити

27 грудня 2020, 09:30 comments1121
Поділіться публікацією:

До такого висновку прийшли вчені. Діабетикам потрібно вживати його дуже обережно, так як хурма досить солодка. Рекомендується вживати не більше одного плоду в добу, оскільки у великих кількостях хурма може викликати сильний викид інсуліну в кров.

Хурма небезпечна для діабетиків

Фото: mk.ru

Також категорично не можна вживати хурму тим, у кого є камені в нирках. Цей фрукт має сечогінну властивість. Відмовитися від хурми стоїть і людям з нездоровою підшлунковою залозою. При цьому хурма містить багато вітамінів і мікроелементів, які зміцнюють імунітет в сезон вірусних захворювань.

Містить комплекс вітамінів А, С і В, багата йодом і залізом, а це необхідний продукт для людей, які страждають на анемію. Дієтологи цінують хурму за низький вміст кислот, — її можуть включати в свій раціон люди з виразковою хворобою і розладами шлунково-кишкового тракту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що е ксперти заявили, що гвоздика — пряність, яку часто використовують в кулінарії для додання страві "пекучості" і своєрідного аромату, але також її застосовують в традиційній медицині для лікування різних захворювань. Виявляється, що гвоздика має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості , допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і глюкози в крові, запобігаючи тим самим проблеми з серцем, судинами і нирками. Результати дослідження, проведене в 2006 році показали, що щоденне вживання гвоздики (від 1 до 3 грамів) допомагає людям, що страждають на цукровий діабет. Її можна вживати просто розжовуючи, а також використовувати цілі або подрібнені бутони для приготування страв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: mk.ru
comments

Обговорення


Новини