Головна Новини Здоров'я наше тіло Гормони настрою: як підвищити їх рівень в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гормони настрою: як підвищити їх рівень в організмі

Наші емоції безпосередньо залежать від рівня гормонів

27 липня 2020, 09:45 comments1186
Поділіться публікацією:

В організмі людини є величезна кількість гормонів, і всі вони відіграють надзвичайно важливу роль в нашому житті. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, від яких речовин залежить наш настрій і самопочуття.

Гормони настрою: як підвищити їх рівень в організмі

Спеціаліст зазначила, що для правильного функціонування організму важливий баланс всіх гормонів, але за рівень радості і щастя відповідають лише три основних.

Отже, серотонін — основний гормон настрою, його дефіцит в організмі призводить до депресивному стану і пригніченості. Дофамін відповідає за відчуття задоволення, а ендорфіни допомагають впоратися зі стресами, викликаючи емоції радості.

Ендорфіни є природним наркотиком:

- зменшують біль;

- підвищують настрій;

- розслаблюють після стресів;

- регулюють тиск.

Природний шлях підвищення ендорфінів: фізична активність – біль у м'язах виділяє адреналін, а він стимулює викид гормонів гарного настрою; улюблена музика; нові приємні враження; інтимна близькість з коханою людиною; продукти: шоколад, банани, полуниця, виноград.

Головним регулятором настрою визнаний серотонін. Підвищити його вміст в організмі допомагає: сонце чи яскраве освітлення; їжа – яйця, сир, ананаси, бобові, тофу, лосось, насіння і горіхи, м'ясо індички, каші з цільного зерна вівса, коричневого рису, фініки, інжир, томатний сік; прогулянки на природі, плавання, йога.

Дофамін впливає на задоволення від занять, ситуації, перемоги. Всі досягнення закріплюються викидом дофаміну, тому його називають мотивуючим. Підвищити рівень можуть: заняття любов'ю (незалежно від прихильності до партнера); масаж; смачна їжа; улюблене хобі.

Гормони настрою: як підвищити їх рівень в організмі - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як деякі гормони можуть впливати на апетит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини