Головна Новини Здоров'я наше тіло Головна ознака міцного здоров'я в будь-якому віці
commentss НОВИНИ Всі новини

Головна ознака міцного здоров'я в будь-якому віці

Міжнародна група вчених поділилася результатами масштабного дослідження

18 грудня 2020, 19:48
Поділіться публікацією:

Виявляється, що стан зубів і ясен може багато розповісти про здоров'я людини. Американські фахівці заявили, що чим частіше людина звертається до стоматолога, тим більша ймовірність того, що у неї не все в порядку зі здоров'ям.

Головна ознака міцного здоров'я в будь-якому віці

Головна ознака міцного здоров'я в будь-якому віці. Фото: unsplash

Якщо з'являються такі проблеми, як відколи, карієс і запальні процеси, то навіть звичайна чистка зубів може викликати неприємні відчуття.

Періодонтит (гостре або хронічне запалення періодонта, тканин, що примикають до кореня зуба) підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету. Згідно зі статистикою, у людей похилого віку поширеність карієсу в два рази вище, ніж у молоді.

Міжнародна група експертів провела масштабне дослідження, в ході якого з'ясувалося, що серед "сердечників" тільки у 7% були всі зуби, а більше чверті не мали своїх зубів. Підвищувався ризик розвитку серцево-судинних хвороб навіть у тих, у кого не було тільки одного зуба.

Кваліфікований лікар Олександр М'ясников заявляє, що пародонтит може стати причиною появи раку. Пародонтит і пародонтоз підвищують ймовірність розвитку онкології будь-якого виду приблизно на 14 відсотків. Ризик появи пухлини стравоходу збільшується в три рази.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, ще один продукт, який збільшує тривалість нашого життя. Експерти раніше вже перераховували продукти, які збільшують тривалість нашого життя, і тепер в цьому списку з'явився ще один продукт. Так, вони заявили, що риба-меч — це ефективний продукт для довгого життя.

У ній є велика кількість корисних речовин, які підтримують здоров'я органів людини. Також ця риба є джерелом селену — мікроелемента, який необхідний нашому організму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини