Головна Новини Здоров'я наше тіло Епіглотит у малюків
commentss НОВИНИ Всі новини

Епіглотит у малюків

Дізнайтеся докладніше про такі симптоми захворювання, як висока температура та проблемне ковтання. Що робити, якщо ви підозрюєте епіглотит у своєї дитини.

18 грудня 2020, 15:14
Поділіться публікацією:


Епіглотит у малюків

Фото: kievuz

Епіглотит- небезпечна для життя інфекція надгортанника. Надгортанник — еластичний хрящ, який закриває дихальну трубу і запобігає потраплянню їжі і рідини в дихальні шляхи. Епіглотит виникає, коли бактерії заражають надгортанник й інші довколишні тканини, роблячи їх настільки набряклими, що вони блокують дихальні шляхи і запобігають потраплянню повітря в легені.

Що викликає епіглотит?

Епіглотит зазвичай виникає в результаті інфікування бактеріями виду Haemophilus influenza. Захворювання сьогодні зустрічається досить рідко завдяки введенню вакцини проти Hib в 1988 році. Більшість дітей нині регулярно вакцинуються проти епіглотиту у віці до 15 місяців.

Симптоми:

- Біль у горлі: протягом декількох годин біль в горлі зростає до такого ступеня, що малюк може відмовлятися від їжі та пиття.

- Лихоманка: у дитини підіймається висока температура — вище 39,7 С.

- Слинотеча: рясне слиновиділення, оскільки дитина не в змозі проковтнути власну слину.

- Аномальний звук дихання: дитина видає шум при кожному вдиху — це схоже на круп, але без кашлю.

- Труднощі з диханням: у міру набухання надгортанника, у малюка виникає проблема з попаданням повітря в легені. Дитина може сидіти прямо, неодноразово нахиляючись вперед в спробі отримати достатню кількість повітря.

Профілактика епіглотиту

Найголовнішою профілактикою проти епіглотиту є вакцинація, яка врятувала життя багатьох дітей в усьому світі. Бактерії, які викликають це захворювання, також можуть спровокувати захворювання на менінгіт у дітей, тому вакцина проти Haemophilus influenzae подвійно важлива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини