Експерти назвали частину тіла, яку не потрібно мити

Експерти назвали частину тіла, яку не бажано мити, оскільки вона самостійно очищується

Ви будете здивовані, але виявляється є частина тіла, яку експерти не рекомендують мити, щоб себе не травмувати. І це - вуха.

Американські дослідники опублікували в журналі дані, які свідчать про те, що неправильна чистка вух може привести до серйозних проблем і травматизму. Лікар Кріс Джатая каже, що наші вуха вміють самоочищатися. Дрібні волоски з вушного проходу самостійно виштовхують вушну сірку, тому не обов'язково використовувати ватяну паличку, тому що вона може пошкодити барабанну перетинку, а можна заштовхнути вушну сірку ще глибше. Те ж стосується пальців, які ми використовуємо, щоб помити вуха під час прийому душу.

Дослідники проаналізували дані понад 263 тисяч дітей, у яких були травми барабанної перетинки, отит, інфекції й закупорка вушної сірки. І в 73% випадках це було пов'язано з неправильним використанням ватної палички та чищенням вух.

Лікар каже, що вуха досить легко сполоснути водою або ж використовувати ватяний тампон, щоб прибрати бруд і сірку зверху, а всередину вуха лізти ні пальцями, ні сторонніми предметами не рекомендується.

Нагадаємо, що волосся потребує регулярного і своєчасного догляду, тоді воно буде гарним, м'яким та шовковистим. Американський дерматолог розповіла, як часто потрібно мити волосся, щоб воно не втрачало свій блиск і структуру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі назвали речі, після взаємодії з якими, обов'язково потрібно мити руки. Така проста гігієнічна процедура запобіжить розвитку хвороботворних бактерій. І першими в списку "найбрудніших" речей виявилися гроші.