Головна Новини Здоров'я наше тіло Ефективний метод, який позбавить від виразок у роті: думка фахівця
commentss НОВИНИ Всі новини

Ефективний метод, який позбавить від виразок у роті: думка фахівця

Більшість афтозних виразок гояться самостійно протягом тижня

8 жовтня 2020, 20:22
Поділіться публікацією:

Напевно, більшість людей стикалося з проблемою афтозних виразок у роті. Маленькі, біло-жовтуваті, дратівливі вони викликали дискомфорт, заважаючи нормально жувати їжу. Дантист Горан Байіч дав кілька рекомендацій, які допоможуть позбутися від них набагато швидше. Про це пише видання lenta.

Ефективний метод, який позбавить від виразок у роті: думка фахівця

Ефективний метод, який позбавить від виразок у роті. Фото: pixabay

Ці хворобливі пухирі приносять з собою багато клопоту і хворобливих відчуттів, тому важливо знайти спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Фахівець радить запастися куркумою або коріандром, тому що ці продукти прискорять зникнення афтозних виразок на язиці, внутрішній стороні щік або губ.

Необхідно куркуму змішати з медом, а потім нанести суміш на необхідні ділянки, залишивши на чверть години. Така нескладна дія має антибактеріальний ефект, пояснює лікар. Також можна довести листя і насіння коріандру до кипіння, а потім полоскати порожнину рота цим розчином протягом 3 хвилин.

Горан Байіч розповідає, що афтозні виразки можуть з'явитися через слабку імунну систему, постійні стреси і механічні пошкодження порожнини рота при чищенні зубів. Наприклад, ви випадково могли нанести незначну травму, коли чистили зуби.

Також експерт додав, що в більшості випадків, афтозні виразки заживають самостійно протягом тижня. А якщо ж цього не відбувається, то потрібно обов'язково проконсультуватися з лікарем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна чистити зуби відразу після сніданку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини