Лікар Комаровський розповів, чи є часті застуди у дитини ознаками слабкого імунітету

Лікар Комаровський відповів на питання, чи є часті застуди у дитини ознакою слабкого імунітету

Відомий лікар-педіатр Комаровський пояснив батькам, що означають часті захворювання у дітей і як вони впливають на імунітет дитини. Про це він написав на своїй сторінці в Інстаграм.

Лікар зазначив, що дитина, яка ходить в дитячий сад може хворіти на ГРВІ від 6 до 12 разів на рік, однак це не означає, що у нього слабкий імунітет.

Комаровський додав, що причиною частої хвороби дитини є не слабкий імунітет, а не дотримання профілактичних правил ГРВІ.

"Часті хвороби - це не слабкий імунітет, а недотримання основних правил профілактики ГРВІ. А реальні проблеми з імунітетом проявляються перш за все тим, що банальні ГРВІ закінчуються бактеріальними ускладненнями. Водночас реальною та найчастішою причиною ускладнень є знову-таки не проблеми з імунітетом, а невміння батьків правильно допомогти дитині під час хвороби. ", - зазначив лікар.

Резюме: ліків, "підіймають імунітет", не існує. Це вигадки наївних бабусь і бізнес продавців ліків "для імунітету". Дбаєте про імунітет вашої дитини? Чудово! Вчіться правилам профілактики та домашнього самолікування ГРВІ, оптимізуйте параметри повітря, не змушуйте їсти, не кутайте, багато гуляйте, займайтеся спортом, відірвіться від телевізора / смартфона і проведіть вихідні на природі. Загалом, не намагайтеся виправдати батьківську лінь і незнання елементарних правил догляду за дитиною казками про "слабкий імунітет".⁣


Як раніше повідомляли "Коментарі", українка народила дитину на вулиці під пологовим будинком, в який її не пустили.