Головна Новини Здоров'я наше тіло Дерматолог розповіла, як правильно приймати душ
commentss НОВИНИ Всі новини

Дерматолог розповіла, як правильно приймати душ

Важливо про це пам'ятати

27 серпня 2020, 18:03
Поділіться публікацією:

Здавалося б, про що тут говорити, але можна виділити кілька основних правил. Хайді Вальдорф, косметичний дерматолог, розповіла, яких помилок допускається більшість людей при прийнятті душа. Про це пише видання glavred.

Дерматолог розповіла, як правильно приймати душ

Дерматолог розповіла, як правильно приймати душ. Фото: unsplash.

Між прохолодною і гарячою водою, краще віддати перевагу першій. Ваша шкіра тільки подякує вам за це, тому що гарячий душ може викликати роздратування і навіть передчасне старіння. Ще Хайді радить обмежити прийняття душу 10 хвилинами, оскільки час навіть важливіший за температуру води.

Експерт акцентує увагу на тому, що важливо підібрати правильний догляд для шкіри. Класичне мило руйнує шкірний бар'єр, видаляючи ліпіди і білки. Якщо вона стає стягнутою, значить засіб потрібно замінити на більш підходящий. Гарна ознака — це м'яка, не суха шкіра.

Після прийняття душу краще відразу нанести зволожуючий крем, поки шкіра ще утримує необхідну кількість вологи. Це убезпечить її від сухості і пошкоджень. Більшість зволожуючих засобів мають пом'якшувальні речовини, які згладжують поверхню і надають шовковистість.

Також можна використовувати просте масло — це краще, ніж взагалі нічого. Але воно все одно не зможе повністю замінити зволожуючий крем.

Не варто забувати і про правильний догляд за мочалкою: якщо цим знехтувати, то вона може стати розсадником бактерій. Тим паче, якщо на шкірі є які-небудь пошкодження, це може бути небезпечно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини