Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому взимку хворіти коронавірусом найбільш небезпечно: пояснення лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому взимку хворіти коронавірусом найбільш небезпечно: пояснення лікаря

Взимку людина отримує найбільші дози збудника

3 грудня 2020, 14:10
Поділіться публікацією:

Провідний інфекціоніст країни, доктор медичних наук і Заслужений лікар України Ольга Голубовська розповіла, чому взимку хворіти на коронавірус небезпечніше. За словами спеціалістки, саме в осінньо-зимовий період людина може отримати найбільші дози збудника.

Чому взимку хворіти коронавірусом найбільш небезпечно: пояснення лікаря

ФОТО: З відкритих джерел

"Триває сезон коронавірусу. Зараз він агресивний. Зараз ми отримуємо найбільші дози збудника, тому зростає кількість важких форм. У весняно-літній сезон це буде пом'якшуватися, як і минулого літа", — пояснила Голубовська.

Вона також додала, що влітку ситуація з поширенням коронавірусної інфекції була набагато легшою. Експерт підкреслила, що в літній період було менше хворих в принципі, але головне — було менше пацієнтів із діагностованою тяжкою формою COVID-19.

Нагадаємо, що 1 грудня сама Ольга Голубовська отримала позитивний тест на коронавірус. Інфекціоністка була госпіталізована в одну з приватних столичних клінік. Медики оцінюють стан тяжкості її захворювання як середній. За яких умов заразилася лікарка — невідомо.

Раніше "Коментарі" писали про те, як на думку лікаря можна зупинити пандемію коронавірусу. За словами Євгена Дубровського, щоб подолати вірус, більшість українців мають ним перехворіти. Таким чином виробиться груповий імунітет. Згідно з твердженням Євгена Дубровського, саме це зараз в Україні й відбувається. Зупинити процес зараження епідеміологічними заходами не вдасться. Карантин тільки відтягує час.

Тим часом українські ЗМІ, посилаючись на особисті джерела, повідомляють, що карантин в Україні можуть посилити з 2 по 23 січня вже наступного року.











Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

3 грудня 2020, 14:17

У нас в стране одинаково опасно болеть что зимой что летом. И без разницы чем.


Новини