Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому стрес може бути заразним
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому стрес може бути заразним

Достатньо бути поруч з людиною, яка перебуває у стресовому стані, щоб і самому почати відчувати стрес

19 листопада 2020, 15:08
Поділіться публікацією:

З'ясувалося, що наш стресовий стан може передатися тому, хто знаходиться поруч з нами. Фахівці, які зайнялися вивченням цього питання, заявили, що стрес може поширюватися подібно інфекційному захворюванню. Стаття про це була опублікована в журналі Psychoneuroendocrinology.

Чому стрес може бути заразним

Стрес може передаватися тому, хто поруч. Фото: unsplash

Так, вчені провели експеримент, для якого вони запросили добровольців. Результати показали, що людині достатньо буде короткий проміжок часу побути поруч з тим, хто перебуває у стресовому стані, щоб "заразитися" його настроєм.

Учасники наукового експерименту були розділені на дві окремі групи, в кожній з яких було по 4-5 людей. Фахівці спробували сформувати у всіх відчуття єдності. Потім людина з кожної групи повинна була вирішити складну задачку, а решта в цей момент просто спостерігала за ним. У тих, хто спостерігав, вчені взяли слину, щоб проаналізувати їх гормони стресу.

І люди легко піддавалися стресу, коли відчували єднання. Але навіть присутність людини, яка перебуває у стресовому стані, може провокувати активізацію біологічних факторів стресу. Це, зокрема, підвищене вироблення гормону кортизолу. Результати дослідження дозволяють наблизитися до створення нових ефективних технік боротьби зі стресом — резюмують зарубіжні фахівці.

Також видання "Коментарі" розповість, простий метод, який допоможе позбутися стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини