Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому повільна ходьба наближає старість
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому повільна ходьба наближає старість

Протягом 42 років дослідники спостерігали за станом здоров'я 904 жителів Нової Зеландії

30 грудня 2020, 17:03
Поділіться публікацією:

Вчені протягом багатьох років стежили за станом здоров'я 904 жителів Нової Зеландії — їхній науковий експеримент тривав 42 роки. Контрольну групу учасників почали спостерігати з 3-річного віку, а фінальну оцінку стану їхнього здоров'я провели в 45 років. Про це пише JAMA Network.

Чому повільна ходьба наближає старість

Чому повільна ходьба наближає старість. Фото: popmech

Яку закономірність виявили експерти? Виявлені в дитячому віці погані нейрокогнітивні функції і подальше зниження когнітивних функцій протягом життя безпосередньо пов'язані зі швидкістю ходьби. Плюс, результати МРТ продемонстрували, що люди, які звикли ходити повільно, мають менший обсяг головного мозку і щільність його кори. А також у них є ознаки хвороб малих судин.

Другою головною ознакою є те, як інші люди оцінюють вік незнайомої їм людини. Наприклад, вони завищували вік тим, хто ходить повільно, як з'ясувалося потім. Тобто, ці люди візуально здалися незнайомцям старше, ніж це є насправді.

Фахівці прийшли до висновку, що швидкість, з якою звикла ходити людина, безпосередньо пов'язана не тільки з процесом старіння, але також і зі здоров'ям її мозку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, ходьба може допомогти розпізнати типи деменції. Причини деменції можуть по-різному пошкодити мозок. Чи можливо, що ці відмінності можуть проявитися в тому, як люди ходять? Нове дослідження, в якому порівнювалися схеми ходьби у людей з двома типами деменції, досліджувало це питання.
Нове дослідження припускає, що хода людини може підказати про тип деменції, з якою вона живе. Наукова стаття на цю тему опублікована в Alzheimer's & Dementia.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини