Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не можна зігріватися алкоголем на морозі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна зігріватися алкоголем на морозі

Алкоголь призводить до значних втрат тепла

14 грудня 2020, 11:45
Поділіться публікацією:

Існує думка, що зігрітися в холодну морозну погоду допоможе чарка-дві міцного алкоголю. І багато людей сліпо слідують цій "традиції", не усвідомлюючи, що роблять своєму організму тільки гірше. Кандидат медичних наук Андрій Тяжельников розповів, чому зігріватися алкоголем — погана ідея.

Чому не можна зігріватися алкоголем на морозі

Чому на морозі не можна пити алкоголь (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що алкогольні напої дійсно розширюють судини на поверхні тіла, а це призводить до відчуття тепла. Однак, цей ефект триває не довго, тому при тривалому знаходженні на морозі, такий спосіб не працює. Річ у тому, що спочатку алкоголь дарує відчуття тепла, а потім стрімко його забирає в організму і в підсумку у людини може статися переохолодження.

Так, що, якщо ви дійсно на час хочете зігрітися алкоголем, тоді вибирайте міцні напої (джин, горілку, віскі). А ось від пива або сухого вина на морозі варто відмовитися, тому що вони не зігріють, і навпаки, можуть викликати сильну застуду.

Крім того, слід пам'ятати, що безпечна доза алкоголю в організмі порівняно не велика. Тобто, якщо вам потрібно протриматися на сильному холоді досить тривалий час, то, гріючись міцним алкоголем, ви просто отруїте організм.

Лікар каже, що, якщо ви плануєте зустрічати Новий рік на вулиці й уникнути вживання спиртних напоїв не вийде, тоді обмежтеся невеликою кількістю і відразу йдіть в яке-небудь тепле місце, щоб не замерзнути.

Нагадаємо, яким алкоголем не можна зловживати, тому що він здатний знизити цукор в крові до небезпечного рівня.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому алкогольні напої порушують увагу людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини