Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому через носіння маски погіршується гігієна зубів і як це виправити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому через носіння маски погіршується гігієна зубів і як це виправити

Кілька простих правил допоможуть зберегти зуби здоровими

14 вересня 2020, 20:32
Поділіться публікацією:

Головним аксесуаром 2020 року напевно вважається маска. А коли людина одягає її, то вона починає дихати тільки ротом. Це призводить до сухості в роті, бо слини стає менше. Стоматолог Мікаел Тоцці розповів, як правильно доглядати за зубами, щоб уникнути негативних наслідків. Про це пише видання womanel.

Чому через носіння маски погіршується гігієна зубів і як це виправити

Чому через носіння маски погіршується гігієна зубів і як це виправити. Фото: unsplash.

Експерт пояснює, чому носіння маски погано впливає на гігієну ротової порожнини. Все тому, що постійне дихання ротом підвищує кількість бактерій, від яких з'являються небажані побічні ефекти. Слина, яка виробляється, це щось на зразок імунної системи для рота. Вона допомагає підтримувати баланс бактерій в роті на необхідному рівні. Можна зробити висновок, що чим менше слини в роті, тим більше в ньому збирається бактерій. Це може перерости в більш серйозні проблеми: карієс і неприємний запах.

Щоб уникнути таких наслідків, фахівець рекомендує випити води і пожувати листочок м'яти. Це потрібно зробити відразу після того, як ви прийшли додому і зняли маску. Якщо носити маску доводиться протягом усього дня, то краще запастися м'ятною цукеркою або жуйкою зі смаком евкаліпта. Вони стимулюють виділення слини.

Також бажано не вживати газовані напої і холодні чаї, віддавши перевагу воді з високим pH. А для отримання найкращого результату, ретельно чистіть зуби і не бійтеся користуватися зубною ниткою. Мікаел Тоцці радить користуватися зубною пастою з іонами цинку, яка ефективно бореться з неприємним запахом.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як всього один день голодування може допомогти організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини