Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи шкідливо спати після обіду: що говорить нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи шкідливо спати після обіду: що говорить нове дослідження

Виявилося, що сон після обіду дуже корисний

31 січня 2021, 13:55 comments1953
Поділіться публікацією:

Експерти в ході нового дослідження заявили, що післяобідній сон дуже важливий для здоров'я, тому що він покращує наші когнітивні здібності.

Чи шкідливо спати після обіду: що говорить нове дослідження

Дневной сон полезен для организма / Фото из открытых источников

Вченим вдалося знайти зв'язок між денним сном і когнітивними функціями, зокрема орієнтацією, мовою і пам'яттю. Результати свого дослідження вони опублікували в науковому журналі General Psychiatry.

Основну свою увагу медики приділили тому, як сон впливає на роботу нашого мозку. Для експерименту вони запросили понад 2 000 осіб похилого віку, 1500 з яких практикували післяобідній сон. Вчені оцінювали когнітивні функції учасників за допомогою міні-іспиту психологічного стану і нейропсихологічних тестів. Серед усіх учасників експерименту 739 літніх людей добровільно здали аналізи крові на ліпіди.

В результаті експертам вдалося зафіксувати значні відмінності в когнітивних функціях і рівні ліпідів у крові між тими, хто спав і не спав після обіду. У цьому дослідженні денний сон привів до поліпшення когнітивних функцій, включаючи орієнтацію, мову і пам'ять. Випробовувані зі звичкою спати вдень також мали більш високий рівень тригліцеридів, ніж ті, хто не дрімав.

На думку китайських вчених, крім розслаблення, денний сон дійсно зменшує загальне запалення, яке виникає в мозку з віком.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з результатами досліджень Американської кардіологічної асоціації, у людей з найбільш здоровим і повноцінним режимом сну ризик серцевої недостатності на 42% нижче, ніж у тих, хто мав проблеми або не надавав належної уваги своєму сну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини