Ці 6 продуктів завдають найбільше шкоди серцю: важливі поради кардіологів
Певні продукти можуть збільшити рівень холестерину, сприяти розвитку гіпертонії та підвищувати ризик серцево-судинних захворювань.
Здоров'я серця значною мірою залежить від харчування, і певні продукти можуть збільшити рівень холестерину, сприяти розвитку гіпертонії та підвищувати ризик серцево-судинних захворювань. Це підтверджують дослідження, опубліковані на сайті Huffpost.
Печінка
Кардіолог Елеонора Левін стверджує, що завжди уникає печінки через високий вміст жирів і холестерину в цьому продукті. Вона зауважує, що печінка, як орган, що фільтрує токсини, може містити небезпечні речовини, що негативно впливають на здоров'я серця. Всього 100 г печінки можуть містити 300-400 мг холестерину, що перевищує добову норму для людей із серцево-судинними захворюваннями.
Сосиски на сніданок
Кардіолог Елізабет Клодас пояснює, що сосиски, як і інші продукти з обробленого м'яса, містять велику кількість натрію та насичених жирів, що може підвищити артеріальний тиск і рівень холестерину, збільшуючи навантаження на серце.
Маргарин
Маргарин, особливо з гідрогенізованими жирами, здатен підвищувати рівень "поганого" холестерину (LDL) і знижувати рівень "хорошого" (HDL). Це сприяє розвитку атеросклерозу і збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Доктор Гармоні Рейнольд радить заміняти маргарин на оливкову олію.
Стейки та бекон
Кардіолог Леонард Ліллі відзначає, що споживання червоного м'яса та бекону, багатих насиченими жирами та холестерином, може звужувати судини, що погіршує кровообіг і підвищує ризик інфарктів і інсультів. Надлишок солі та консервантів у беконі також негативно впливає на артеріальний тиск.
Смажена курка
Регулярне вживання смаженої курки може збільшити кількість трансжирів і насичених жирів в організмі, що підвищує ризик серцевих захворювань. Натомість краще вибирати курку, приготовану на грилі чи запечену.
Пончики
Пончики, які смажать в олії, що містить трансжири, можуть значно підвищити рівень холестерину і цукру в крові. Це сприяє розвитку діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань. Один пончик може містити до 30 г цукру, що викликає різке підвищення рівня глюкози в крові і збільшує ризик ожиріння та інсулінорезистентності.
Портал "Коментарі" вже писав, що збалансоване харчування відіграє ключову роль у профілактиці онкологічних захворювань. Деякі групи продуктів можуть знижувати ризик розвитку раку кишечника завдяки високому вмісту антиоксидантів та корисних бактерій.