Чому не можна худнути перед Новим роком

На свята найбільше переїдають ті, хто напередодні жорстко обмежував себе в харчуванні, готуючись до Нового року. Тут діє багато різних механізмів: як фізіологічних, так і психологічних

Одягнути гарна сукня на новорічний корпоратив, яке ефектно підкреслить фігуру - мріє кожна дівчина і жінка. Щоб швидко схуднути і показати красиву фігуру в розкішному вбранні, часто вдаються до різних видів дієт. Але як вважає гастроентеролог Нурія Діанова, передноворічні дієти приносять лише шкоду.

За її словами, при різкій дієті, людина своє тіло просто "вганяє" в депресію. До того ж як вважає гастроентеролог, різка дієта шкодить шлунку і може розвинутися шлунково-кишкові захворювання.

"Можливе загострення панкреатиту, холециститу. А ще є, на перший погляд непомітна, але дуже в майбутньому неприємна річ, яка називається зниженням метаболізму ", - вважає Діанова.

Відбувається це таким чином: організм, який раптом різко перестали годувати, розцінює це як голод і починає робити запаси буквально з усього.

Обмін речовин знижується, енергія, якої раптом стало не вистачати, не витрачається. Коли така діетчіца можливо зірветься, то все, що вона з'їсть, піде в жирові запаси. І людина не схудне, а навпаки видужає. А новорічні застілля дуже цьому сприяють.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що деякі звичаї новорічної ночі, такі як келих шампанського, феєрверки і зворотний відлік в останні кілька секунд року, здаються універсальними, у багатьох країн є свої унікальні способи святкування. Давайте зробимо невелику "кругосветку" разом з цими новорічними традиціями. Згадайте бажання - і щасливого Нового року! Так, в Іспанії та деяких латиноамериканських країнах одна з новорічних традицій полягає в тому, щоб з'їсти 12 виноградин, по одній на кожен місяць наступного року — тим самим забезпечивши собі процвітання.