Чим і коли хворіють діти: найпоширеніші хвороби

Знаючи загальні симптоми хвороб, і коли вашій дитині потрібно звернутися до лікаря, ви можете істотно полегшити стан здоров'я малюка

"Імунна система маленької дитини ще не створила бар'єр для багатьох інфекцій, тому малюк набагато більш схильний до хвороб, ніж діти старшого віку, які створили імунітет до багатьох хвороботворних мікроорганізмів", - говорить Джоан Кокс, заступник начальника в Бостонській дитячій лікарні.

Найбільш поширені захворювання серед дітей молодшого віку і способи їх вирішення.

Застуда

Ви, ймовірно, знаєте правило лікувати легку лихоманку, нежить, кашель і біль в горлі за допомогою великої кількості рідини і відпочинку. Якщо ваш малюк відчуває сильний дискомфорт, дитячий ібупрофен або ацетамінофен можуть допомогти зменшити лихоманку. Використовуйте сольовий розчин крапель у ніс із носовим аспіратором для всмоктування слизу. Це очистить носові проходи і послабить дренаж у задній частині горла. Більшість дітей оговтаються від застуди протягом п'яти-семи днів.

ГРВІ

Діти до 2 років є найбільш сприйнятливими до даного вірусу. Гостра респіраторна вірусна інфекція вражає легені. У більшості випадків симптоми є відносно незначними і відображають симптоми застуди. За даними центрів по контролю і профілактиці захворювань, близько 150 000 дітей на рік госпіталізуються з діагнозом ГРВІ. Негайно зателефонуйте своєму педіатру, якщо ваша дитина дихає дуже швидко, під час дихання чується свист, або дитина відчуває труднощі з диханням або відмовляється пити рідину.

Дитяча розеола

Деякі діти відчувають такі симптоми, як висока температура, нежить, кашель, а пізніше плямистий висип, яка починається на грудях і поширюється по тілу. Хоча хвороба зазвичай протікає близько тижня, зверніться до свого педіатра, якщо лихоманка вашої дитини триває довше трьох днів.

Гастроентерит

Ця хвороба викликає блювоту, діарею і болі в животі. Дуже багато вірусів можуть викликати гастроентерит. У більшості випадків гастроентерит проходить протягом декількох днів і не вимагає нічого, крім відпочинку і достатнього пиття. Переконайтеся, що ваша дитина споживає достатню кількість рідини для запобігання зневоднювання.

Раніше "Коментарі" писали, як підготувати дитину до вакцинації.