Це потрібно знати: цікаві факти про температуру тіла

Опубліковані цікаві факти про температуру людського тіла, які потрібно знати кожному

Температура тіла - один з найважливіших показників, за яким можна судити про стан організму. Які цікаві факти ви могли про неї не знати?

Середня температура тіла

Багато хто вважає, що нормальна температура тіла повинна складати 36,6 ° C, але це лише середня температура здорових людей. Для одних звичною може виявитися відмітка в 35,5 ° C, для інших - навіть 37 ° C. Дійсно важливо звертати увагу на істотну зміну звичної температури й погіршення загального стану на тлі цього.

Температура розподіляється по тілу нерівномірно

У роті вона зазвичай на 0,5 ° C нижче, ніж в прямій кишці, і на 0,5 ° C вище температури під пахвами. У вушному каналі - дорівнює або трохи вище ректальної. Температура, виміряна в паховій складці, близька температурі в порожнині рота.

Неоднакова температура

Температура може бути неоднаковою в лівій і правій пахвових западинах. Найчастіше зліва - на 0,1-0,30 ° C вище.

Температура при захворюванні

У разі виникнення інфекцій, організм підвищує температуру тіла для боротьби з хворобою. При застуді та грипі температура може досягати 41 ° C. Якщо показання термометра наближені до 40 ° C, потрібно викликати швидку.

Температура викликає зневоднення

При високій температурі є ризик зневоднення від супутніх процесів потовиділення, тому хворому рекомендують багато пити.

Гіпотермія

Про гіпотермію - низьку температуру тіла - кажуть рідше. Це природний стан організму, якщо людина знаходиться на холоді. В іншому випадку можливий цілий ряд відхилень: регулярний недосип, загострення хронічних захворювань, гіпотиреоз, травма голови, знижений рівень цукру в крові.

Експерти кажуть, що жодну з цих причин не можна залишати без уваги. Якщо знижена або підвищена температура тримається кілька днів, обов'язково потрібно проконсультуватися з лікарем-терапевтом.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 103.BY | Здоровье | Врачи (@103_by)

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно вимірювати температуру.