Головна Новини Здоров'я наше тіло Який орган «вбиває» велика кількість кофеїну
commentss НОВИНИ Всі новини

Який орган «вбиває» велика кількість кофеїну

Кофеїн у великій кількості дуже шкодить організму

17 грудня 2020, 10:45 comments1247
Поділіться публікацією:

Кава — один з найпопулярніших напоїв у світі, але зловживати нею не варто, інакше можна серйозно нашкодити здоров'ю. Експерти стверджують, що найбільше від кофеїну страждає щитовидна залоза, а вона є одним з найбільш важливих органів в нашому тілі.

Який орган «вбиває» велика кількість кофеїну

який орган найбільше страждають від кави / фото: goodfon

Останні дослідження показали, що люди, які вживають багато кави, при чому кожен день, наносять своєму організму серйозної шкоди й найбільше страждає щитовидка. Кофеїн стимулює вироблення кортизолу (гормону стресу), який пригнічує роботу цього маленького, але дуже важливого органу. Особливо від напою варто відмовитися тим, хто страждає на гіпотиреоз (захворювання, при якому щитовидна залоза виробляє недостатню кількість гормонів, — прим. авт.) або гіпертиреоз (захворювання, яке обумовлено надмірним виробленням гормонів). Кофеїн в таких випадках може призвести до тахікардії, тремору кінцівок та іншим неприємних симптомів. Для пацієнтів з гіпотиреозом кофеїн перешкоджає поглинанню йоду, а це може привести до куди більш серйозних наслідків.

Експерти відзначають, що часте вживання напою, який бадьорить сприймається організмом як регулярний стрес, через що робота щитовидної залози порушується, і відповідно, сповільнюється обмін речовин. З цієї причини, багато людей можуть страждати зайвою вагою.

Нагадаємо, експерти розповіли, що передозування кофеїном може привести до наступних симптомів: почервоніння обличчя, прискореного серцебиття, нудоти та запаморочення, тому краще обмежитися 1-2 чашками в день.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нутриціолог Ірина Писарєва розповіла, як зменшити шкоду від ранкової чашки кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини