Головна Новини Здоров'я наше тіло Які жіночі хвороби загострюються через стрес
commentss НОВИНИ Всі новини

Які жіночі хвороби загострюються через стрес

Стрес впливає на фізичний і емоційний стан жінок

8 грудня 2020, 16:20
Поділіться публікацією:

У сучасному світі є безліч факторів, які провокують стрес і нервову напругу. Але знаходиться в такому стані тривалий час не можна, інакше можна серйозно нашкодити своєму здоров'ю. Які жіночі захворювання може загострити стрес?

Які жіночі хвороби загострюються через стрес

хвороби, викликані стресом (фото з відкритих джерел)

Головні болі

Постійний стрес може стати причиною виникнення мігрені, навіть якщо ви ніколи не скаржилися на цю проблему. Річ у тому, що під час стресу в організмі виробляються речовини, які негативно впливають на стан нервів і кровоносних судин в головному мозку.

Запори

Роздратування, нервозність, втома — всі ці симптоми стресу погано впливають на роботу травної системи. В результаті ви можете зіткнутися з метеоризмом, болями в животі, запорами, діареєю та іншими порушеннями.

Часті застуди

Хронічний стрес послаблює імунну систему, тому ви частіше можете хворіти на простудні захворювання, а вони можуть викликати й інші ускладнення.

Прищі та акне

Під час стресу в нашому організмі починає вироблятися гормон кортизол, який негативно впливає на вагу і стан шкіри. Він спонукає шкіру виробляти більшу кількість жиру, а він закупорює пори, тому починають вискакувати прищики.

Метаболічний синдром

Це стан, при якому порушується обмін речовин і клітини стають менш сприйнятливі до інсуліну, а це загрожує цукровим діабетом, якщо вчасно не зреагувати на проблему. І чим частіше підвищений рівень кортизолу в організмі, тим більша небезпека.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що перемогти стрес можна за допомогою певної дієти. Вчені з'ясували, які продукти варто вживати, коли ваш організм занадто напружений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини