Головна Новини Здоров'я наше тіло Які факти не можна приховувати від лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Які факти не можна приховувати від лікаря

Приховування цих деталей, пов'язаних зі здоров'ям, може бути більш ризикованим, ніж ви припускаєте

13 листопада 2020, 14:22
Поділіться публікацією:


Які факти не можна приховувати від лікаря

Фото: firestock

Після того, як ви народили дитину, ви повинні звикнути обговорювати всі особисті деталі щодо свого здоров'я з гінекологом. Звичайно, деякі теми можуть бути досить делікатні, щоб обговорювати їх зі сторонньою людиною, але це може бути небезпечно для здоров'я новоспеченої мами.

Заняття любов'ю завдають вам болю 

Одна з трьох жінок відчуває деяку ступінь дискомфорту під час статевого акту через декілька місяців після пологів. Ваші гормони викликають сухість піхви, особливо якщо ви годуєте грудьми, також відновлення після кесаревого розтину або епізіотомії займає багато часу. Але якщо ваше тіло повністю зцілилося після пологів, а ви досі відчуваєте дискомфорт будь-якого роду, вам необхідно поговорити з лікарем.

Ви відчуваєте емоційне вигорання або депресію

Всепоглинаючий догляд за новонародженим, в тому числі нескінченна зміна підгузників, постійні годування і позбавлення сну, можуть змусити більшість жінок відчувати почуття смутку чи перепади настрою протягом 1-2 тижнів після пологів. Але якщо такі емоції затримуються, ви можете страждати від післяпологової депресії — більш серйозного розладу настрою, який зачіпає до 20% нових матерів.

Ви весь час відчуваєте себе втомленою

Крайній ступінь втоми супроводжується сухістю шкіри, запорами, збільшенням маси тіла, або почуттям депресії. Це може бути ознакою гіпотиреозу — аутоімунне захворювання, при якому щитовидна залоза не виробляє достатню кількість гормону. Однією з ознак є вага, яка зупиняеться після пологів, незважаючи на здорову дієту і фізичні навантаження на регулярній основі.

Ви з партнером не використовуєте контрацептиви під час занять сексом

Пам'ятайте, що завагітніти можна вже через чотири тижні після пологів, тому ваше материнство не є контрацептивом. І якщо ваш менструальний період ще не відновлений, немає ніякого реального способу дізнатися, коли у вас відбуваються дні з найбільшою фертильністю.

Ви палите

Пара випадкових сигарет може здаватися невеликою бідою, але дослідження показують, що від 1 до 4 викурених сигарет на день потроюють ризик серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад або інсульт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини