Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зберегти м'язи в літньому віці: є простий спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зберегти м'язи в літньому віці: є простий спосіб

Одна справа - дожити до пенсії, інша - пожити на пенсії

29 грудня 2020, 19:00 comments2769
Поділіться публікацією:

Згідно з науковими даними, після 50-ти років людина починає втрачати 1 відсоток своєї мускулатури щороку. Це запускає процес саркопенії — втрата деяких функцій скелетних м'язів, яка обертається слабкістю і зниженням якості життя. І щоб люди похилого віку мали можливість не просто дожити до пенсії, але ще і відчувати себе відмінно, експерти не припиняють пошук ефективних способів, які допоможуть уповільнити процес дегенерації м'язів.

Як зберегти м'язи в літньому віці: є простий спосіб

Як зберегти м'язи в літньому віці. Фото: popmech

Вони з'ясували, що головним руйнівним чинником для мускулатури є вплив шкідливих вільних радикалів. Боротися з ними допомагає вітамін С, однак для літніх людей дієвість цього методу ще не підтверджена остаточно.

Група фахівців з Університету Східної Англії провела науковий експеримент. Вони порівняли різницю м'язової маси тих людей, які вживають вітамін С, і тих, хто ним нехтує. Учасниками дослідження були люди у віці від 42 до 82 років. В кінці експерименту вони здавали аналіз крові. Виявилося, що люди з найбільшою кількістю вітаміну С в раціоні або крові мали найбільшу розрахункову масу скелетних м'язів.

Виходить, що потрібно їсти кілька апельсинів або інших фруктів і овочів регулярно, щоб зберегти м'язи в літньому віці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна приймати вітамін С без призначення лікаря. Незважаючи на те, що вітамін С — незамінний помічник у підтримці імунної системи, його надлишок в організмі може нашкодити здоров'ю. Вчені пояснили, чому його не можна призначати собі самостійно.

Фахівці запевняють, що всупереч нашим уявленням про те, що додатковий прийом вітаміну С сприяє одужанню під час застуди або ГРВІ, — це не більше, ніж міф. Хоча в той же час вчені знайшли і причину появи такого твердження. Вони кажуть, що аскорбінова кислота дійсно допомагає імунній системі краще працювати, але тільки в тому випадку, якщо її кількість в організмі не перевищує необхідну добову норму. Чому виник такий міф?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини