Головна Новини Здоров'я наше тіло Як заснути за 2 хвилини: названо ефективний спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як заснути за 2 хвилини: названо ефективний спосіб

Головне - розслабитися фізично і ментально

19 січня 2021, 22:00 comments1245
Поділіться публікацією:

Сон є невід'ємною частиною нашого життя і від нього залежить як фізичне, так і психологічне здоров'я. Якщо у вас виникають проблеми із засинанням, тоді скористайтеся методикою спортивного тренера Бада Уінтера.

Як заснути за 2 хвилини: названо ефективний спосіб

Як швидко засинати / Gettyimages

Відомо, що цю методику використовували американські пілоти під час Другої світової війни. Суть її полягає в тому, щоб розслабитися, як фізично, так і ментально. З огляду на те, що вона розроблялася для льотчиків, які в основному засипали на сидінні, її злегка адаптували.

В першу чергу, потрібно зайняти зручну позу на ліжку і закрити очі. Дихайте глибоко, але повільно, відчуйте, як ваше тіло розслабляється, спочатку шкіра голови, потім очі, потім плечі (опустіть їх). Далі займіться грудною кліткою. Зробіть глибокий вдих і на пару секунд затримайте дихання. Потім зробіть видих і відпустіть всю напругу.

Далі потрібно максимально розслабити передпліччя, потім перейдіть до пальців і кисті. Пам'ятайте — весь час потрібно дуже повільно дихати. Розслабте стегна, ікри, ступні.

Коли ваше тіло буде повністю розслабленим, переходьте до ментального стану. Якщо ви позбудетеся від думок, які "шумлять" в голові, то зможете швидко заснути. Але позбутися від них не таке вже й легке завдання.

Спортивний тренер Бад Вінтер запропонував три варіанти ментального розслаблення. Перший полягає в тому, щоб ви уявили себе лежачим в човні, а навколо тиша, на вулиці тепло і в повітрі відчувається запах весни. Зафіксуйте цю картинку в голові й більше ні про що не думайте.

Другий варіант — уявіть себе в чорному гамаку в оточенні темряви. Зробіть те ж саме, зафіксуйте цей момент і відключіть думки.

І третій варіант полягає в тому, щоб 10 секунд повторювати слова "Не думай, не думай, не думай". Він дозволяє заглушити "шум" в голові та звільнитися від думок.

Виявилося, що дана методика використовувалася кілька тижнів і показала високу ефективність, 96% пілотів навчилися засипати в будь-яких умовах всього за 2 хвилини. Так що можете спробувати, спочатку це буде не просто, але в кінцевому підсумку ви навчитеся повністю розслаблятися і швидко засинати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які пози допоможуть краще заснути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини