Головна Новини Здоров'я наше тіло Як відновити збитий режим сну: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відновити збитий режим сну: відповідає експерт

Ситуацію можна виправити, якщо докласти трохи зусиль

26 листопада 2020, 19:07
Поділіться публікацією:

Спочатку збитий режим сну може здаватися нам чимось не дуже серйозним, але якщо так буде тривати протягом тривалого часу, то можуть з'явитися проблеми зі здоров'ям. Варто зазначити, що досить серйозні проблеми: від появи зайвих кілограмів і до розвитку цукрового діабету. Що ж робити, щоб уникнути негативних наслідків? Відповідь на це питання знає клінічний психолог Олег Долгіцький.

Як відновити збитий режим сну: відповідає експерт

Як відновити збитий режим сну. Фото: unsplash

Проблеми з режим сну досить часто починаються з приходом перших холодів, тому що тривалість світлового дня стрімко скорочується, і нашому організму важко перелаштуватися.

Так, біоінженер Тимур Чєрнов заявив про те, що порушений режим сну з'являється навіть не через дефіцит сонячного світла восени і взимку, а через світлове забруднення, в умовах якого доводиться жити мешканцям сучасних мегаполісів.

"У нормі людина повинна спати на світлі і засипати в темряві. Але ми вже досить далеко пішли від цієї природної норми, тому система режиму сну нерідко працює зі збоями", — сказав він.

Олег Долгіцький додав, що відновити режим сну цілком реально, якщо поступово продовжувати період бадьорості, поки цикл сну не перейде в потрібні часові рамки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лайфхаки, які допоможуть відірвати голову від подушки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини