Головна Новини Здоров'я наше тіло Як уберегтися від передчасної смерті: вчені знайшли спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як уберегтися від передчасної смерті: вчені знайшли спосіб

Є чинники, які можуть компенсувати негативний вплив забрудненого повітря на здоров'я серця і кровоносних судин

27 січня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Людина, яка проживає поруч з зеленими насадженнями і часто гуляє на свіжому повітрі, набагато менше піддається ризику передчасної смерті. Таку заяву зробили фахівці з Луісвільского університету в США. Їхня наукова робота опублікована в MedicalXpress.

Як уберегтися від передчасної смерті: вчені знайшли спосіб

Як уберегтися від передчасної смерті. Фото: medicalxpress

За їх словами, перераховані вище фактори мають велике значення і здатні компенсувати вплив забрудненого повітря на здоров'я серця і кровоносних судин.

В ході наукового експерименту вчені проаналізували жорсткість артерій у дорослих учасників, у яких був високий кров'яний тиск, ожиріння, діабет і високий рівень холестерину. Такі люди входять в категорію середнього або високого ризику серцевих захворювань.

Також важливим було і місце проживання кожного учасника. Експерти враховували показник рівня рослинності і концентрацію твердих частинок і озону в повітрі.

Якщо рівень високих частинок і озону були високими, то це призводило до того, що в учасників була більш висока жорсткість артерій. У тих, хто жив поруч з великою кількістю зелених насаджень, поліпшувалася функція кровоносних судин.

Як повідомляло видання "Коментарі", як дожити до 100 років. Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що на планеті є місця, де з'являються високі шанси дожити до столітнього віку. Це маленькі міста, але з високим соціально-економічним статусом.
Згідно зі словами експертів, все залежить від способу життя і звичок, які людина для себе вибирає. За допомогою правильно обраних дій можна змінити сприйнятливість до різних захворювань в залежності від генетики.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини