Головна Новини Здоров'я наше тіло Як сонячні промені впливають на дитячу шкіру: відповідь Комаровського
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сонячні промені впливають на дитячу шкіру: відповідь Комаровського

Комаровський пояснив, чому діти отримують більші дози сонця і як захистити шкіру дитини

6 серпня 2020, 12:19
Поділіться публікацією:

Дитяча шкіра отримує великі дози ультрафіолету, тому батькам потрібно враховувати ряд моментів про захист дітей від сонця. Про це розповів в Instagram доктор Євген Комаровський.

Як сонячні промені впливають на дитячу шкіру: відповідь Комаровського

Так, на шкіру впливають два види сонячних променів. Це UVA-промені, типу А — більш небезпечні та агресивні, оскільки викликають пошкодження на рівні ДНК, що може спричинити злоякісні утворення на шкірі. А також UVB-промені, типу Б, які можуть провокувати сонячні опіки.

Батькам варто знати, зазначає Комаровський, що п'ять випадків серйозного сонячного опіку в перші 20 років життя збільшують ризик меланоми (раку шкіри) на 80%. Крім того, діти отримують вищі дози ультрафіолетових випромінювань: це пов'язано зі співвідношенням їх площі поверхні шкіри до маси тіла.

Лікар порадив батькам вибирати більш щільні за текстурою дитячі сонцезахисні засоби, щоб засіб максимально довго залишався на шкірі. Комаровський рекомендує купувати сонцезахисні продукти в аптеках серед продуктів дерматокосметики.

Так, наносити сонцезахисний засіб потрібно за 10-15 хвилин до виходу на вулицю. На прогулянці містом доктор радить відновлювати сонцезахист кожні чотири години. Тоді як за містом, на природі — кожні дві години.

Як повідомлялося, існує п'ять основних помилок при використанні сонцезахисного крему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини