Головна Новини Здоров'я наше тіло Як прийти до тями після новорічного застілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Як прийти до тями після новорічного застілля

Після новорічної ночі потрібно потроху приводити організм в норму

2 січня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Новий рік — це те свято, яке всі чекають з великим нетерпінням. Його заведено зустрічати за столом у колі сім'ї та друзів. І мало хто в цю ніч обмежує себе в їжі та алкогольних напоях. Але такі застілля дуже важко відбиваються на організмі, тому потрібно заздалегідь знати, як його правильно відновити.

Як прийти до тями після новорічного застілля

Як прийти до тями після новорічної ночі / Фото: school-59.ru

Аскорбінова кислота

Після новорічної ночі багато людей страждають похміллям і біжать до домашньої аптечки в надії знайти "рятувальні" ліки. Але не спишіть приймати знеболюючі та інші препарати. Експерти радять для початку прийняти аскорбінову кислоту, яка зв'язує токсини, шлаки та виводить їх з організму. Синтез серотоніну — гормону настрою, також залежить від аскорбінової кислоти. Так що її прийомом ви вб'єте відразу двох зайців. Аскорбінова кислота (вітамін С) присутня в багатьох фруктах і ягодах, таких як ківі, смородина, апельсин, грейпфрут. Тому через брак лікарської форми з'їжте пару ківі або апельсин і відразу стане легше.

Чай

Дотримуючись знаменитої заповіді "лікувати подібне — подібним" багатьом здасться вдалою думка прийняти медичну дозу алкоголю, щоб прийти в форму. Але вже не раз доведено, що полегшення це уявне і короткочасне. Краще заварити звичайний чай. У свіжозавареному напої багато вітаміну В1 (тіаміну), кофеїну і таніну, які освіжать голову і підбадьорять тіло.

Тонізуюча ванна

Наступним кроком на шляху приведення себе в форму стане тонізуюча ванна з додаванням ефірних олій лаванди або розмарину. Річ у тому, що тепла вода з такими добавками сприяє посиленню роботи нирок, що призводить до більш швидкого виведення з організму токсинів.

Прогулянка на свіжому повітрі

Вітамінами збагатилися, чай випили, ванну прийняли, тепер у вас повинно з'явитися бажання ковтнути свіжого зимового повітря. Приплив кисню змусить кров бігти швидше і насичувати внутрішні органи. Під час прогулянки можна зробити нехитрі вправи. При цьому слід глибоко дихати й задіяти в диханні м'язи живота. Цей прийом посилить роботу печінки та нирок, що в даному випадку важливо.

Мінеральна вода

Однією з головних причин ранкової післясвяткової розбитості є неправильний розподіл рідини в організмі. В одних органах її більше — звідси набряки, а в інших — гостра нестача, що є причиною неприємної сухості в роті. Відновити баланс допоможе будь-яка гідрокарбонатна мінеральна вода. За рахунок бульбашок вуглекислого газу вона швидше надходить у кров і очищає внутрішні органи від продуктів розпаду алкоголю і їжі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які засоби полегшують новорічне похмілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини