Головна Новини Здоров'я наше тіло Як покращити сон: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як покращити сон: відповідає експерт

Багато людей перед сном гортають стрічки своїх соцмереж на смартфонах і планшетах, що порушує їх графік сну

10 вересня 2020, 17:40
Поділіться публікацією:

Сон необхідний нашому організму для того, щоб відновлювати витрачену енергію і продуктивно прожити наступний день. Про те, як покращити свій сон, розповідає дієтолог Пуджа Шарма. Про це пише видання wworld.

Як покращити сон: відповідає експерт

Як поліпшити сон: відповідає експерт. Фото: unsplash. Мфо Мохапело.

Експерт каже про те, що по вашому стану вранці можна визначити, наскільки добре ви спали. Якщо, ледве прокинувшись, ви відчуваєте занепад сил і слабкість, то варто внести в свій щоденний розпорядок певні зміни.

Дієтолог радить максимально знизити вживання кави, особливо за кілька годин до сну. Тому що кофеїн є джерелом енергії, і може позбавити сну на тривалий час. Хорошою заміною кави може стати ромашковий або м'ятний чай. Науково доведено, що чашка трав'яного чаю перед сном, сприяє розслабленню тіла і розуму. А після насиченого дня — це саме те, що потрібно.

Також краще відмовитися від жирних і важких продуктів на вечерю. Це може викликати проблеми з травленням, відклавши сон на кілька годин пізніше задуманого. Краще віддати перевагу легким стравам, і утримуватися від їжі за 3-4 години до сну.

Безпосередньо перед сном можна собі дозволити склянку теплого молока з медом. Вчені стверджують, що поєднання цих продуктів має заспокійливий ефект і покращує сон.

Готуючись до сну, вимкніть гаджети і телевізор, щоб ваше тіло дійсно змогло отримати необхідний відпочинок. Спеціаліст рекомендує спати не менше 7 годин кожен день. Тому що дефіцит сну ніяк не можна компенсувати на вихідних.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зменшити шкоду від ранкової чашки кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини