Головна Новини Здоров'я наше тіло Як локдаун впливає на споживання алкогольних напоїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Як локдаун впливає на споживання алкогольних напоїв

Кожен тиждень локдауна підвищує ризик запою на 20%

8 грудня 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що в період локдауну люди стали більше вживати спиртних напоїв, особливо ті, хто і раніше не був байдужий до алкоголю.

Як локдаун впливає на споживання алкогольних напоїв

алкоголь під час карантину (фото з відкритих джерел)

Експерти опитали близько двох тисяч американців, старших 18 років в період весняного карантину і з'ясували, що третина учасників під час самоізоляції зловживала алкогольними напоями. Тобто, протягом двох годин чоловіки вживали близько п'яти порцій алкоголю, а жінки — чотири порції. При цьому, стандартна порція алкоголю в США — еквівалент 14 грамів чистого спирту. Це перевищує показник в 10 грамів, який пропонує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Дослідження показало, що люди, які й раніше були схильні до алкогольної залежності в період локдауну випивали спиртного майже на 20% більше і з кожним тижнем карантину ризик запою збільшувався. Решта учасників зізналися, що випивали в день не більше двох порцій алкоголю.

Вчені говорять, що вживання спиртних напоїв може бути пов'язано з депресивним станом, яке відчуває більшість людей через стрес, страх та ізоляцію. Експерти вважають, що такі показники можуть привести до серйозних наслідків для здоров'я багатьох громадян і закликають розгорнути кампанію з попередження небезпечних патернів вживання алкоголю через карантин.

Нагадаємо, що вчені назвали вікові групи, яким категорично не можна зловживати алкоголем, інакше це може призвести до серйозних проблем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як заспокоїти нерви без алкоголю: названі прості, але ефективні способи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини