Знайдений препарат, який допомагає на останніх стадіях раку

Цей препарат не показав побічних ефектів

Вчені з усього світу протягом багатьох років намагаються створити препарат, який допомагає в боротьбі з онкологічними захворюваннями. І їм вдалося просунутися у своїх дослідженнях ще на один крок. Нещодавно на людях був випробуваний новий препарат революційного класу, який довів свою ефективність. Про це повідомляє видання EurekAlrt.

Участь в експерименті взяла 21 особа. У добровольців були запущені стадії раку і види онкологічних захворювань, які важко піддаються лікуванню. Препарат нового класу - інгібітор ATR вводився учасникам дослідження 316 днів. Серйозних побічних ефектів, крім анемії, не було помічено.

Експерти відзначили, що препарат більшій половині хворих допоміг зупинити зростання пухлини на останній стадії. А також він виявився ефективний проти раку з дефектами гена АТМ, а це дуже хороший показник на початкових фазах дослідження.

Керівник дослідження професор Йоганн де Боно зазначив, що новий лікарський засіб виявився безпечним і може принести користь пацієнтам з запущеними формами захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ознаки вказують на рак шкіри.