Як не захворіти на рак: нові міжнародні рекомендації

Вберегтися від раку допоможе правильне харчування і спорт

Американські лікарі випустили нове керівництво з фізичної активності та харчування, яке допоможе знизити ризик розвитку онкологічних захворювань. Ці зміни були внесені після декількох наукових досліджень. Про це повідомляє American Cancer Society.

Фізична активність

Для того, щоб підтримувати організм у тонусі, необхідно займатися спортом. Але якщо раніше онкологи говорили про 150 хвилин помірного фізичного навантаження на тиждень, то зараз вони рекомендують збільшити його до 300 хвилин. А ось інтенсивні навантаження бажано збільшити з 75 до 150 хвилин на тиждень.

Харчування

Це один з найголовніших факторів, який впливає на загальне самопочуття людини. Онкологи давно твердять про те, що покращити показники здоров'я можна за рахунок правильного харчування. Вони рекомендували відмовитися від червоного і переробленого м'яса, і зробити основний акцент на фруктах, овочах та іншій рослинній їжі. Але в ці рекомендації були також внесені зміни. Наприклад, в список заборонених продуктів увійшли цукровмісні напої і рафінована їжа. Лікарі рекомендують їсти різноманітні овочі і фрукти, які багаті на вітаміни та корисні речовини, а також бобові і цільнозернові продукти.

Алкоголь

Онкологи також змінили рекомендації щодо алкогольних напоїв. Якщо раніше вважалося, що їх можна лише обмежити в раціоні (одна порція в день для жінок і дві для чоловіків), то зараз лікарі радять повністю відмовитися від спиртного.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може вітамін D захистити від раку.