Вчені з'ясували, чим "харчуються" ракові клітини

Йдеться про білок міоферлін

Групі дослідників з Каліфорнійського університету вдалося виявити білок, який сприяє отриманню поживних речовин раковим клітинам. Він називається міоферлін і міститься в клітинній мембрані онкологічного захворювання підшлункової залози, пише lenta.ua, посилаючись на Nature Cell Biology.

Повідомляється, що даний білок міститься в м'язових клітинах. Внаслідок з'єднання м'язи швидко відновлюються після фізичних навантажень. Однак вчені з'ясували, що міоферлін може і зашкодити людині в разі, якщо виявляється в лізосомах ракових клітин. Тоді ракові захворювання можуть стрімко розвиватися. Через наявність міоферліна злоякісні клітини отримують не тільки захист від пошкоджень, а також і можливість харчуватися. Внаслідок цього ракові клітини діляться, а пухлина росте.

Вчені відзначили, що даний білок в злоякісних новоутвореннях можна "вимкнути". Після того як міоферлін перестає "працювати", руйнується мембрана ракової клітини, а в підсумку - і сама клітина.

Нагадаємо, що британські лікарі-онкологи розповіли про напій, що складається всього з одного інгредієнта, який здатний захистити людину від раку. Дослідники з'ясували, що вберегти себе від онкологічних захворювань допоможе простий відвар з кореня кульбаби. Подібні засоби можна придбати в будь-якій аптеці. Відвар з кореня кульбаби використовують також для посилення секреції травних залоз у вигляді жовчогінний засіб. Також такий відвар має кровоочисним, проносним і спазмолітичні властивості. Лабораторні дослідження показали, що кульбаба може вбивати певні бактерії та інші мікроби.