Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені успішно випробували новий метод терапії раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені успішно випробували новий метод терапії раку

Фахівці розробили препарат, який призупиняє розмноження ракових клітин

17 грудня 2020, 11:54
Поділіться публікацією:

Група вчених з Каролінського інституту Швеції провела дослідження, в ході якого їм вдалося розробити нові інгібітори, які порушують функцію мітохондрій в ракових клітинах. Клітини раку залежать від мітохондрій, які необхідні їм для постійного розмноження і росту. Позитивні результати дослідження були опубліковані в медичному журналі Nature.

Вчені успішно випробували новий метод терапії раку

ФОТО: З відкритих джерел

Лікування інгібіторами — препаратами, які гальмують біохімічні процеси, змогло призупинити розмноження ракових клітин і зменшило ріст пухлини у піддослідних мишей.

Частий поділ клітин означає, що ракова клітина повинна весь час створювати нові мітохондрії для того, щоб розмножуватися. В ході дослідження вчені розробили такий препарат, який спрямований на генетичний матеріал мітохондрій (ДНК), який відіграє вирішальну роль у формуванні нових клітин. Лікування такими інгібіторами впливає тільки на розмноження пухлинних клітин, в той час, як здорові клітини залишаються незмінними протягом тривалого часу.

Вчені сподіваються, що даний препарат покаже такі ж результати й під час лікування людей, що дозволить використовувати кардинально новий підхід в боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що раніше вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку. На думку дослідників, підшкірна ін'єкція препарату теклістамабу виявилася безпечною і тягне за собою відповідь у більшості пацієнтів з рецидивом або рефрактерною мієломою (захворюванням кровотворної системи, що виникає з плазматичних клітин).

Раніше портал "Коментарі" писав про ранкові звички, які порушують метаболізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини