Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені створили пов'язку, яка допомагає в лікуванні онкології
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили пов'язку, яка допомагає в лікуванні онкології

Шляхом впливу тепла пов'язка вбиває ракові клітини

9 жовтня 2020, 19:27
Поділіться публікацією:

Фахівці з Наукового інституту Індіани винайшли неінвазивну пов'язку, яка складається з магнітних нановолокон. Вона здатна впливати на шкіру таким чином, що ракові клітини можуть зникати. Про це пише видання lenta.

Вчені створили пов'язку, яка допомагає в лікуванні онкології

Пов'язка, яка допомагає в лікуванні онкології. Фото: lenta

Експертами з Центру біосистемної наук і інженерії та Департаменту молекулярного відтворення була придумана ця унікальна пов'язка, в якій міститься суміш магнітних наночастинок. Вони виготовлені за методом електроспіннінга (метод, який дозволяє отримувати полімерні волокна діаметром близько декількох сотень нанометрів). І коли на матеріал впливає високочастотне нестійке магнітне поле, то він починає виділяти тепло.

Щоб переконатися в ефективності нового винаходу, вчені провели експеримент. Вони детально вивчили, як пов'язка впливає на ракові клітини людини, і її дію на мишей з штучно створеним раком. Виявилося, що тепло, яке діяло на ракові клітини, дійсно їх знищує.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, знайдений препарат, що допомагає на останніх стадіях раку. Керівник дослідження професор Йоганн де Боно зазначив, що новий лікарський засіб виявився безпечним і може принести користь пацієнтам з запущеними формами захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини