Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені назвали ще один препарат, який зупиняє ріст ракових клітин
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали ще один препарат, який зупиняє ріст ракових клітин

На думку експертів, препарат "Золофт" допомагає боротися з онкологією

24 листопада 2020, 19:22 comments1069
Поділіться публікацією:

При запущених формах раку злоякісні клітини можуть дуже швидко рости і поширюватися. Нове дослідження бельгійських вчених показало, що антидепресант "Золофт" може знизити швидкість цього зростання. Поки що експерименти проводили за участю тварин.

Вчені назвали ще один препарат, який зупиняє ріст ракових клітин

ФОТО: З відкритих джерел

Вчені запевняють, що вся справа в активній речовині під назвою сертралін, яка входить до складу лікарського препарату. У той час як інші дослідження виявили протираковий потенціал препарату, новий звіт розкриває, що насправді робить сертралін настільки ефективним в запобіганні поширенню хвороби.

Ракові клітини використовують інший біологічний процес для стимуляції свого зростання. При багатьох формах захворювання злоякісні клітини виробляють велику кількість двох амінокислот, званих серином і гліцином. Дослідження показало, що ракові клітини фактично стають залежними від цих речовин і потребують їх для продовження зростання.

Здорові клітини меншою мірою використовують цей механізм, а також поглинають серин і гліцин з їжі. Однак для ракових клітин цього недостатньо, і вони починають виробляти більше. Саме "Золофт" допомагає запобігти цьому виробництву.

Команда з Бельгії додає, що використання сертраліну поряд з іншими методами лікування раку у мишей значно уповільнює ріст клітин раку грудей. Автори дослідження відзначають, що лейкемія, пухлини головного мозку, клітини раку легенів і шкіри також демонструють цю біологічну залежність.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені назвали симптом особливо небезпечного раку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини