Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені довели, що дієта ефективна в лікуванні раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені довели, що дієта ефективна в лікуванні раку

Правильна дієта допомагає запобігти хворобі

19 січня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Вчені з Великобританії в ході нового дослідження довели, що дієти можуть бути ефективні при лікуванні онкологічного захворювання. Правильний раціон харчування здатний запобігти недузі.

Вчені довели, що дієта ефективна в лікуванні раку

дієта ефективна в лікуванні раку (фото з відкритих джерел)

Дослідники з'ясували, що на ріст клітин раку впливає серин — амінокислота, яка бере участь у виробництві білків і міститься в таких продуктах, як м'ясо, риба, соєві боби, яйця. Вчені проведи експеримент з лабораторними гризунами, їх розділили на дві групи. Першу групу не обмежували в харчуванні, а другій — давали раціон з низьким вмістом серину. Результати показали, що у гризунів з другої групи зростання злоякісної пухлини сповільнилося.

Але при цьому, дослідники заявили, що у 30% людей, у яких був діагностований рак кишківника або підшлункової залози, відбулася мутація. Вона призвела до того, що пошкоджені клітини самі почали виробляти серин. У таких випадках, обмеження в їжі вже, на жаль, не показують бажаного результату.

Британські вчені продовжують дослідження на цю теми та намагаються з'ясувати, як певні продукти впливають на онкологічне захворювання. Поки вони говорять про те, що певна дієта здатна уповільнювати розвиток недуги й навіть запобігти їй.

Нагадаємо, що американські дослідники прийшли до висновку, що чай з імбиром здатний знизити ризик розвитку онкологічних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку. За словами вчених, вона може стати єдиним варіантом для пацієнтів, організм яких виробив стійкість до великої кількості попередніх методів лікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини