Головна Новини Здоров'я онкологія П'ять корисних трав і спецій для профілактики раку
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять корисних трав і спецій для профілактики раку

Медики назвали 5 кращих спецій для профілактики раку

19 січня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Вчені виявили, що певні продукти, включаючи деякі трави та спеції, містять фітохімічні речовини, які можуть впливати на наш організм, допомагаючи боротися з раком. Про це пише E verydayhealth.

П'ять корисних трав і спецій для профілактики раку

ТОП-5 трав і спецій для профілактики онкології - фото: з відкритих джерел

Завдяки своїй здатності стимулювати імунну систему, фітохімічні речовини допомагають запобігти раку. Ми розповімо про п'ять травах і спеціях, які містять ці речовини.

1. Куркума

Доктор медичних наук, CDN, амбулаторний онколог-дієтолог з Медичного центру Монтефіоре в Бронксі, штат Нью-Йорк, Аманда Бонтемпі розповів, що куркума містить куркумін, який надає порошку жовтий колір. Куркумін своєю чергою є одним з найпотужніших протизапальних засобів.

Ракові пухлини мають мережу кровоносних судин, які живлять їх. Бонтемпі пояснює, що куркумін може діяти проти цих кровоносних судин і знищити ракові клітини.

2. Часник

Поряд з цибулею, шалот, зеленою цибулею і цибулею-пореєм часник є цибульним овочем, який може допомогти запобігти рак, особливо шлунка. Лук містить сіркоорганічні сполуки — хімічна речовина, від якого сльозяться очі при подрібненні. Органосульфар володіє  антиканцерогенними властивостями та зміцнює імунітет.

3. Імбир

Свіжий імбир містить гингерол, а сушений імбир утворює зінгерон. Вважається, що гингерол і зінгерон мають антиоксидантні та протизапальні властивості та, отже, можуть захищати від раку. Про це говорить доктор медичних наук, дієтолог з Georgia Cancer Specialists в Атланті Бетані Сміт.

4. Канейскій перець

Кайенскийперець містить капсаїцин, який, як відомо, є потужним антиоксидантом, - зазначає доктор Бонтемпі. Лабораторні дослідження показали, що капсаїцин токсичний для ракових клітин. Ця речовина пригнічує ріст клітин раку передміхурової залози, і навіть може вбити їх.

5. Орегано

Орегано містить карвакрол — молекулу, яка може допомогти протидіяти поширенню ракових клітин, діючи як природний дезінфікуючий засіб. Карвакрол також присутній в майораном, м'яті, тим'яну, базиліці та петрушці. Тому медики радять якомога частіше вживати в різні страви цю спецію.

Всі ці спеції відмінно поєднуються з різною їжею. Медики рекомендують додавати в блюдо хоча б одну з цих спецій для профілактики раку.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені довели, що дієта ефективна в лікуванні раку, а також про те, які п'ять популярних продуктів відбирають енергію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини