Головна Новини Здоров'я онкологія Онкологи "знайшли слабке місце" раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Онкологи "знайшли слабке місце" раку

Фахівці назвали препарат, який допомагає призупинити розвиток онкозахворювань

2 листопада 2020, 14:00
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання News-medical.net, команда дослідників із Комплексного онкологічного центру Розуелл Парк намагаються знайти способи призупинити розвиток раку. Вчені дійшли висновку, що препарат пропранолол, який призначається для контролю артеріального тиску, може поліпшити реакцію пацієнтів на імунотерапію раку.

Онкологи "знайшли слабке місце" раку

ФОТО: Популярна механіка

Зокрема, онкологи представили дослідження того, як стрес впливає на рак, точніше, на імунну відповідь, що виникає внаслідок цього захворювання.

"Перепрофілювавши для цього дослідження пропранолол, який десятиліттями використовувався для лікування або профілактики станів, включаючи мігрень і різні проблеми з серцем, ми отримали важливі ідеї про те, як управляти стресом у людей, хворих на рак, які можуть зіткнутися з небезпечно підвищеним рівнем психічного і фізичного стресу, пов'язаного з їхнім діагнозом і лікуванням", — сказав Ману Пандей, науковий співробітник з гематології та онкології центру.

Вченими були проведені дослідження, в ході яких пацієнтам з діагностованою метастатичною меланомою давали зростаючі дози пропранололу на додаток до стандартного лікування. В результаті, онкологами було встановлено, що ця комбінація безпечна і демонструє докази вищої протиракової відповіді, ніж фіксується при використанні тільки стандартної терапії.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" розповідали про те, що люди з онкозахворюваннями зможуть безкоштовно їздити на таксі. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини