Головна Новини Здоров'я онкологія Куріння відразу після сну завдає організму потрійний удар
commentss НОВИНИ Всі новини

Куріння відразу після сну завдає організму потрійний удар

Куріння після пробудження набагато небезпечніше, ніж через кілька годин

14 грудня 2020, 14:36
Поділіться публікацією:

Любителі викурити першу сигарету відразу після сну шкодять своєму здоров'ю набагато більше тих, хто робить це хоча б через кілька годин. Перша сигарета після пробудження — найважливіший фактор розвитку відразу трьох видів раку: легких, шиї та голови. Про це повідомляється в американському науковому журналі Cancer.

Куріння відразу після сну завдає організму потрійний удар

ФОТО: Pixabay

Американські вчені з'ясували, що у тих, хто курить першу сигарету через 31-60 хвилин після сну, ризик появи раку в 1,31 раза сильніше, ніж у тих, хто утримається хоча б 2 години. У людей, що викурюють першу сигарету менш ніж через пів години після пробудження, ризик розвитку раку легенів в 1,79 раза вище, ніж у тих, хто утримується від куріння більше, ніж годину.

Професор Джошуа Мускат і його колеги з медичного коледжу штату Пенсільванія повідомили, що у тих, хто курить через 31-60 хвилин після сну, у 1,42 раза більше шанс захворіти на рак шиї або голови, ніж у тих, хто курить через годину і більше після пробудження. А у тих, хто не може витримати й пів години після сну і викурює першу сигарету, шанс розвитку онкологічних захворювань шиї та голови в 1,59 більше тих, хто курить пізніше, ніж через годину.

Таким чином, люди, що викурюють першу сигарету менше, ніж через годину після пробудження, належати до основної групи ризику за трьома видами раку. До слова, ризик розвитку онкології значно зменшується через п'ять років після відмови від шкідливої звички.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про кілька речей, не менше шкідливих, ніж куріння, а також про те, які непотрібні звички "з'їдають" ваші гроші.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини