Головна Новини Здоров'я онкологія Куріння підвищує ризик не тільки раку легенів, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Куріння підвищує ризик не тільки раку легенів, - дослідження

На думку вчених, куріння може спровокувати рак сечового міхура

27 листопада 2020, 15:31
Поділіться публікацією:

Існує безліч досліджень, в яких йдеться про шкоду куріння на організм людини, зокрема на органи дихання. Однак, вчені з Чикаго запевняють, що згубна звичка також збільшує ризик раку сечового міхура.

Куріння підвищує ризик не тільки раку легенів, - дослідження

ФОТО: З відкритих джерел

Експерти закликають курців кинути вживання тютюну, оскільки за результатами їхніх досліджень, шанс отримати онкологічне захворювання сечового міхура у людини, яка палить, набагато вищий.

В ході дослідження, вчені визначили, що шкідливі хімічні речовини, які людина вдихає під час куріння, мають властивість накопичуватися в сечі. В результаті цього сечовий міхур піддається впливу токсинів з високою швидкістю. Саме це і підвищує ризик захворіти на рак.

Дослідники також згадали про шкоду пасивного куріння для організму, зокрема на сечовий міхур. Воно також може сприяти поширенню інфекцій сечовивідних шляхів, надалі призводять до серйозних захворювань.

За даними вчених, з кожним роком кількість діагностованих випадків раку сечового міхура збільшується. Дослідники помітили тенденцію збільшення з віком. Найбільш схильні до цієї хвороби люди старші за 55 років.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, вчені назвали ще один препарат, який зупиняє ріст ракових клітин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини